DE 4 VIGTIGSTE FORDELE VED E-FAKTURERING

Fakturerer du allerede dine kunder elektronisk? Så kan det være en god idé at fortsætte i den retning, for der er mange fordele ved elektronisk samhandel for din virksomhed og dine kunder. I Sproom har vi samlet de fire vigtigste grunde lige her.

 

BEDRE SAMHANDEL

Hvem ønsker ikke at opnå større indsigt i sine kunder? Din virksomhed kan blomstre, når du ved, hvor du bør lægge en større indsats. Med elektronisk fakturering har du konstant overblik over dine dokumenter. På den måde kan du nemt indhente fakturadata, så du har mulighed for at se en kundes tidligere købsadfærd. Det giver mulighed for at levere en endnu bedre service eller et endnu bedre produkt.


FRIGIVET TID

Undgå dyre manuelle processer, menneskelige fejl og spar tid i videre behandling af fakturaer. Når du sender en elektronisk faktura via EAN-nummer, bliver informationen sendt direkte fra din konto til din kundes IT-system, så den nemt formidles videre og bearbejdes elektronisk. Det betyder, at alle parter opnår mindre tastearbejde, færre tastefejl og ingen afviste fakturaer. På den måde frigøres ressourcer og tid til mere værdiskabende arbejde, som er til gavn for dig og dine kunder.

 

SPAR PENGE

Ifølge the Economist koster papirfakturaer op til 12,5 dollar pr. styk. Det skyldes, at processen bliver lang, når fakturaen skal printes, leveres og opbevares. Mange af de trin kommer du udenom med elektronisk fakturering, og den rigtige teknologi. Og det er ikke kun dig, der opnår fordele: Både afsender og modtager af en elektronisk faktura sparer nemlig penge, fordi den manuelle håndtering af fakturaen bliver reduceret betydeligt.

UNDGÅ SVINDEL

Du kan med ro i maven sende en elektronisk faktura afsted, for det hjælper din virksomhed med at undgå fakturasvindel. Fakturaen sendes som data via krypterede og sikrer forbindelser, der ikke kan manipuleres. Det er derfor komplekst og næsten umuligt for en svindler at få fat på en faktura og eksempelvis ændre kontonummeret. Derfor mindskes risikoen for svindel med elektronisk fakturering sammenlignet med fakturaer sendt som e-mail eller via posten. Alle undtagen svindlerne vinder ved at udveksle fakturaer fuldelektronisk.