Dennis fik et springbræt til en branche fyldt med spændende muligheder

Branchen er ny, mulighederne utallige. FinTech er det nye sort og det former fremtiden ved at udnytte data smartere. Sproom udgør en del af den spændende branche, men vi er også en del af en arbejdsplads, hvor mennesker er i fokus, og hvor der skal være mulighed for personlig udvikling.

Dennis Dahl, Head of Support i Sproom

Eventyret begynder her

Dennis er uddannet IT supporter, og har tidligere arbejdet på værksted med forskellige computere og været ude og opsætte netværk. I april 2015 skulle der ske noget nyt, så han besluttede sig for at tage til jobsamtale i Sproom, som var noget helt nyt for ham:

“Jeg havde personligt ikke hørt om elektronisk fakturering før, men jeg ville gerne til samtale i Sproom, fordi branchen var et helt nyt og spændende område. Jeg kunne hurtigt se potentialet og udviklingsmulighederne – både på det produktmæssige plan men også rent personligt. Til jobsamtalen virkede de som nogle super fede mennesker med en masse personlighed, drive, og nogle spændende visioner for hele produktets fremtid. Det var et sted jeg kunne se mig selv være i.”

Sproom blev Dennis’ springbræt til verdenen af FinTech – en teknologi, som udfordrer de traditionelle finansielle services. I dag er Dennis Head of Support. Her arbejder han hver dag på at skabe de bedste vilkår for kunderne, så de får en god oplevelse og hjælp med elektronisk fakturering.

Hvad kan vi gøre for dig?

Det er ikke alle, der ved hvad Sproom er, og langt fra alle der ved, hvad elektronisk fakturering eller EAN-nummer indebærer. Dog er det efterhånden en central del af de fleste virksomheder og deres infrastruktur – men elektronisk fakturering handler ikke kun om teknologi, det handler i lige så høj grad om mennesker. Supporten er derfor utrolig vigtig, hvis der opstår tekniske problemer, så virksomhederne lynhurtigt kan få hjælp og vejledning.

 

Det er vigtigt at være nysgerrig, for at kunne udføre et godt job. På den måde er det også lettere, at kunne tilgodese kundernes interesser og sætte dem først. Når jeg har sat mig ind i en kundes problem og set det fra deres perspektiv, så er det rart at kunne hjælpe og give en løsning, der skaber værdi.

 

Support handler ikke kun om at tage telefonen og besvare mails. For Dennis er det også en stor opgave at være bindeled mellem support og programmører, hvis en specifik sag kræver større udvikling: “Den form for arbejdsopgaver kræver, at jeg kan have en del bolde i luften, men det er spændende og udfordrende på den gode måde.

Selvom det kan være udfordrende, så er en god arbejdsdag ifølge Dennis, når der bliver samarbejdet på tværs af teams og på tværs af organisationen, så der en blandet sværhedsgrad af forskellige sager. Samtidig er samarbejdet på tværs en garanti for, at der bliver taget hånd om kundernes ønsker og behov hos udviklerne.

En branche i fremdrift

Branchen inden for FinTech er i udvikling. Der er to væsentlige faktorer, der gør at det er en branche, vi kommer til at se mere til i fremtiden: For det første bliver data udnyttet bedre, og for det andet skabes der en mere gnidningsfri kundeoplevelse:

“Der er mange muligheder inden for den her branche i forhold til at udvikle produktet ud fra kundernes feedback. Personligt synes jeg, det er fantastisk at sidde i min position, hvor der konstant er døre åbne, så jeg fortsat kan være med til at optimere produktet og udvikle mig selv endnu mere”

For Dennis er det rart at være i en branche hvor hurtige beslutninger skal tages, omstillingsparatheden er vigtig, og hvor der er plads til at udvikle egne kompetencer og produktet i takt med, at nye teknologier bliver mulige.

 

LÆS OGSÅ: MEGET MERE END “BARE” PROGRAMMERING