Farvel til stakken af fakturaer, goddag til en bedre løsning

TivoliEr du en af de virksomheder, der modtager uoverskueligt mange fakturaer på mange forskellige måder? Tivoli A/S brugte dagligt oceaner af tid på at håndtere faktura-processen manuelt – lige indtil den dag hvor de begyndte at sende deres fakturaer elektronisk:

”Det var den tidligere chef, der faldt over Sproom, fordi systemet passede godt til vores specifikke behov. Vi har modtaget elektroniske fakturaer gennem Sproom i en del år efterhånden. Vi modtager omkring 30.000 fakturaer årligt, så det er en stor fordel, at fakturaerne er samlet samme sted i samme format – og så er det endda mere effektivt”.

Sådan siger Jeanett Jørgensen, der er regnskabsassistent i Tivoli.

Altid et skridt foran

Skulle der opstå en fejl i fakturaprocessen, så er Sprooms system forberedt. Det er nemlig muligt at se de vedhæftede bilag for hver enkelt faktura. ”På den måde er vi altid et skridt foran, fremfor hvis vi skulle have gjort det hele manuelt. Sådan siger Jeanett Jørgensen og fortsætter:

”Der ligger ikke længere en 30 centimeter høj brevstak af fakturaer på kontorbordet. I dag kører det meste elektronisk. For Tivoli har overgangen fra manuel til elektronisk fakturaproces medført, at den høje brevstak er udskiftet med en overskuelig løsning, hvor der foruden tidsbesparelser oven i købet opstår færre fejl.

LÆS MERE OM FAKTURAMODTAGELSE HER

Det behøver ikke være besværligt

Sproom udbyder som en ekstra service en effektiv leverandøraktivering. Inden for få uger blev Tivolis leverandører derfor ringet op af Sproom. Aktiveringen har betydet, at flere leverandører er begyndt at sende deres fakturaer til Tivoli via EAN nummer.

 

Nogle af de leverandører der er begyndt at sende elektronisk, efter de er blevet aktiveret, er nogle, vi måske ikke har haft tid eller ressourcer til at ringe til selv. Så det har været rart, at flere leverandører er kommet i gang med at sende elektroniske fakturaer.

 

Udtaler Jeanett Jørgensen.Tivoli har generelt været glade for at bruge Sprooms system, blandt andet fordi det er nemt at finde ud af. Om det siger Jeanett Jørgensen:”Generelt set er der ikke en finger at sætte på måden, vi modtager fakturaer på i dag. Sprooms system er brugervenligt og meget nemt at finde ud af. Så alt i alt fungerer vores faktureringsproces rigtig fint.”

Er du klar til at vinke farvel til fakturastakken og byde en elektronisk løsning velkommen?


LÆS OGSÅ: FRA TVUNGET LEVERANDØR TIL GLAD SPROOM BRUGER