Forudsete behov resulterer i en optimeret forretning

adm

Kender du det? Du er overgået til at modtage fuldelektroniske fakturaer. Det er meget nemmere, fordi alle dine fakturaer modtages i samme format. På den måde forsvinder de ikke blandt stakke af rudekuverter eller i mailboksen. Men hvordan du lige får dine leverandører med på den idé, er en anden sag.

Netop den situation stod  Rasmus Juul-Nyholm i. Til daglig er han Direktør for Administrationshuset A/S, og han udtaler blandt andet: ”Mange af vores leverandører var ikke vant til at skulle fakturere elektronisk, og det krævede den helt rette kommunikation at få dem overbevist.”

Kommunikationen er yderst vigtig, specielt når det foregår inden for elektronisk fakturering, som kan virke som et teknisk tungt område. Derfor er mange virksomheder ikke altid klar over, hvordan de skal formidle budskabet ud til deres leverandører, så de på den ene side får dem i gang med at sende elektronisk, og på den anden side undgår at tvinge dem til det.

Læn dig tilbage med god samvittighed

Vi blev derfor rigtig glade, da Sproom tilbød at håndtere hele aktiveringen af vores leverandører indenfor få uger, uden vi skulle foretage os noget.” Sådan lyder det fra Rasmus Juul-Nyholm.

Aktiveringen i Administationshuset foregik med en effektiv og struktureret kommunikation. Dette medførte at leverandørerne i højere grad fik råd, vejledning og svar på eventuelle tvivlspørgsmål. Han fortsætter:

 

Det viste sig at være en god beslutning, at vi outsourcede netop denne opgave fra Administrationshuset til Sproom. Opgaven blev løst til vores fulde tilfredshed, og vi sparede en masse tid.

Da først Administrationshuset valgte at modtage alle fakturaer fuldelektronisk, fremskyndte det processen at aktivere alle leverandører på én gang.

Opnå stor effekt med minimal indsats

Udover at Administrationshuset endte med at bruge få ressourcer ved selve leverandøraktiveringen, så oplever de i øvrigt en kæmpe tidsbesparende effekt ved at modtage alle deres fakturaer fuldelektronisk. Hertil siger Rasmus Juul-Nyholm:

 ”Vi havde ikke regnet med, at en leverandøraktivering gennem Sproom ville have så stor en effekt, som den rent faktisk endte med at få. Der er ikke noget federe end en udbyder, der kommer behov og udfordringer i forkøbet, der hvor det giver mening. Samtidig bruger vi faktisk ikke ret meget tid på at kommunikere med hinanden. Det hele kører bare.”

 For Administrationshuset betød Sprooms hjælp ikke bare flere modtagne elektroniske fakturaer, men også en mere effektiv forretning hvor medarbejdernes tid kan bruges mere produktivt og på mere relevante opgaver.

LÆS OGSÅ: FRA TVUNGET LEVERANDØR TIL GLAD SPROOM BRUGER

 

Der er mange virksomheder, der ikke selv tænker over, at det kan være en idé at lade andre håndtere kommunikationen, så den bliver mere målrettet. Det uddyber Rasmus Juul-Nyholm således:

Vi bliver ikke overrendt med tilbud fra Sproom, men når vi hører noget, er det altid meget relevant. Eksempelvis gjorde Sproom det klart, at de anså leverandøraktiveringen, som en opgave vi med fordel kunne outsource, inden vi selv brugte for meget tid og for mange unødige ressourcer på forsøget. Det er dér Sproom virkelig skiller sig ud og går fra at være en god til en fantastisk udbyder.

Leverandøraktivering gennem Sproom betød for Administrationshuset, at de kunne optimere deres forretning ved at nedbringe ikke-elektroniske fakturaer, sikre hjælp til leverandører og undgå miskommunikation.

 

 LÆS MERE OM LEVERANDØRAKTIVERING HER