Udnytter SMV IT-løsningers fulde potentiale?

aso6syjzgps-hannah-wei-001

”The winner takes it all” er et udtryk, de fleste kender. Og det rammer hovedet på sømmet, når det gælder virksomheders evne til at implementere og udnytte værdiskabende IT-løsninger.

Undgå at blive udkonkurreret

Virksomheders brug af IT og ny software bliver mere almindeligt inden for alle slags brancher. Og når vinderne tager det hele, kan taberne på kort tid risikere at miste overblikket og blive udkonkurreret.

I alle slags virksomheder er mailsystemer, hjemmesider og adgang til internettet for længst blevet en uundværlig del af dagligdagen, for at kunne drive forretning. De senere par år har efterspørgslen på mere avanceret software vundet indpas, særligt inden for fakturaer og regnskab, fordi det kan effektivisere processer. Om få år vil avanceret software være lige så almindelig en del af virksomheden, som hjemmesiden er det i dag.

De store virksomheder har styrken

De store virksomheder har ofte de bedste vilkår for at implementere IT-løsninger. Det bunder i, at de har større indsigt  og flere ressourcer til at indgå i den digitale transformation. Derfor er mange mindre virksomheder også ekstra følsomme, når de store virksomheder digitaliserer. De sakker derfor hurtigt bagud, hvis de ikke er gode nok til at udnytte digitaliseringens fulde potentiale – og det går stærkt.

En analyse lavet af Dansk Industri viser, at mange ledere af små- og mellemstore virksomheder ikke mener, at de har tid eller midler til at sætte sig ind i de digitale muligheder. Problemet er bare, at de kan ende med at blive udkonkurreret af spillere på det globale marked. Det er et scenarie ingen ønsker, bliver en realitet. Derfor kan det give små- og mellemstore virksomheder et afgørende forspring, hvis de griber de digitale muligheder allerede nu.

Udnyt potentialet

Den digitale tidsalder er over os nu, så det er risikabelt, at udskyde digitaliseringen. Og selvom de store virksomheder har de største ressourcer, så har de små- og mellemstore virksomheder samme gode fundament for at digitalisere. Faktisk står danskerne med et stærkt udgangspunkt sammenlignet med andre lande, når det f.eks. kommer til medarbejdernes omstillingsparathed. Vi er nemlig gode til at tage privat brug af IT-løsninger til os, såsom netbank og online shopping. Desuden oplever mange danske virksomheder fremgang efter finanskrisen.

Tidspunktet og udgangspunktet for øget digitalisering kunne ikke være bedre.