Meget mere end ”bare” programmering

Bag et hvilket som helst IT-system arbejder der en række dedikerede medarbejdere. Og bag Sproom er der et team, som hver dag arbejder målrettet på at gøre elektronisk samhandel smartere. Men hvem er disse mennesker egentlig? Og hvad går deres daglige arbejdsopgaver ud på?

Nicolai (2)

Nicolai Rosenberg, .NET Developer i Sproom

Fra drøm til virkelighed

Nicolais rejse startede i april 2015. Dengang blev han kontaktet af en rekrutteringsagent via LinkedIn, der mente, at Sproom lige ville være noget for ham.”Der var ingen tvivl om, at jeg rigtig gerne ville arbejde i Sproom! Både atmosfæren, niveauet, dynamikken og folkene bag skabte en spændende og stærk virksomhed, som jeg gerne ville være en del af.” I dag arbejder han som .NET Developer, hvor han udvikler innovative løsninger inden for elektronisk fakturering.

Meget mere end ”bare” programmering

Mange ved måske ikke, hvad en udvikler laver, men det er meget mere end hardcore programmering. Det handler også om, at løse problemer med programmering som værktøj. Nicolai arbejder både med store udviklingsopgaver, som varer hen over flere uger, men også de mindre, hvor der skal løses en bunke af opgaver inden for en kortere tidsperiode.

”For mig er en god arbejdsdag, når jeg har været effektiv og fået løst nogle problemer. Eller hvis jeg har fået kodet noget, som jeg kan være stolt over. Når udviklingsteamet samarbejder, så vi får følelsen af, at vi alle rykker os, skaber det sindssyg god stemning og resulterer altid i en god dag. Der er også nogle opgaver, hvor det er nødvendigt at researche lidt, præsentere noget for de andre i teamet, og så benytte det i praksis. Det er opgaver, jeg især synes er spændende og lærerige.”

Nicolai fremhæver desuden, at det er spændende at arbejde med FinTech , hvor udviklerne bevæger sig over alle områder af løsningen og udviklingen af et produkt.

SMV i teknologisk konkurrence med de store kanoner

Det er mange år siden, at IT blev en uundværlig del af enhver virksomhed, men FinTech branchen er stadig ung og i en rivende udvikling, som skaber mange og spændende jobs. Arbejdsopgaverne kræver, at medarbejderne er innovative, kan skabe skalérbare løsninger og se muligheder frem for begrænsninger, når teknologien bliver krævende:

Siden jeg var ung har programmering været en hobby, og en dyb interesse. Den interesse har jeg været heldig at kunne supplere med en uddannelse som datamatiker, en professionsbachelor i webudvikling og nu et job i Sproom. I Sproom var teknologien lysår foran mine tidligere erfaringer, så det var spændende og yderst tiltalende for en nysgerrig og sulten udvikler som mig!”

Elektronisk fakturering er stadig en forholdsvis ny teknologi, der skal hjælpe virksomheder med at spare penge og automatisere manuelle faktureringsprocesser. Netop det at kunne automatisere og optimere processer via få kliks, er der stor interesse i fra næsten alle spillere på markedet. Dog er der flest muligheder inden for startup-miljøet, fordi hele det finansielle marked gennemgår en revolution, hvor innovation og forandring er nøgleord. Mindre FinTech virksomheder tiltrækker derfor mange dygtige udviklere, fordi de gerne vil arbejde inden for et område, hvor konkurrencen er intens og udviklingen går stærkt: ”Som udvikler i Sproom er det vigtigt hele tiden at kunne se de gode og konstruktive ting selv ved de sværeste problemer.”

De mindste virksomheder kan derfor drive forretning i hele verden ved hjælp af FinTech og det giver de store traditionelle virksomheder kamp til stregen! En kamp som dygtige udviklere, som Nicolai, bidrager til hver dag.