Visma Digital Index-rapporten 2018 – digitale tendenser og fordele ved elektronisk fakturering

Det er altid en god idé at være på forkant med de nyeste tendenser inden for de smarteste digitale løsninger. Elektronisk fakturering er i blandt en af de ydelser, som er med til at effektivisere din virksomheds hverdag. Vi har derfor samlet de vigtigste pointer fra Visma Digital Index rapporten 2018, så du kan få indsigt i de nyeste tendenser og fordele ved elektronisk fakturering, inden det nye år bliver skudt igang.

Dine fordele ved elektronisk fakturering

Tallene fra Visma Digital Index 2018 taler for sig selv; Med en stigning på knap 50% på elektroniske leverandørfakturaer siden 2017 er elektronisk fakturering kommet for at blive. Da elektronisk fakturering både er tidsbesparende og nemt, kan din virksomhed både spare tid og kræfter ved at digitalisere netop denne del af regnskabsprocessen. Elektronisk fakturering kan løsrive din virksomhed fra både papir og tastearbejde, mens du samtidig kan minimere risikoen for fejl i din bogføring.

Trods denne stigning, ser vi dog et fald på 5,3% siden 2017 af virksomheders udgående fakturaer, som sendes elektronisk. Dette ser vi som en mulighed. Vi kan hjælpe din virksomhed med at digitalisere regnskabsprocessen, så den lever op til de krav, som bliver stillet fra det offentlige.    

Ved brug af Sprooms faktureringssystem eller e-conomics tillægsmodul Smart Inbox kan din virksomhed let hoppe med ombord på digitaliseringsbølgen i det kommende år. Med disse digitale tiltag kan du let effektivisere regnskabsprocessen og være på forkant med de nyeste digitaliserings trends.

4 digitale tendenser i 2018

1. Sammenhæng mellem virksomhedens størrelse og digitaliseringsgrad
En øget stigning i digitaliseringsgraden viser en sammenhæng mellem omsætning og antal medarbejdere. Det betyder, at virksomheder med større komplekse administrative opgaver, i højere grad er tilbøjelige til at automatisere dele af deres administration, end mindre virksomheder.

2Digital Index – 30% stigning
På trods af at Danmark ligger under det Europæiske gennemsnit, er det Digitale Index  steget med 30% siden 2017 – og det er vi stolte af…og det kan du også være!

3. Digital fortrop
Hovedstaden og Midtjylland ligger i toppen, når det gælder digitalisering. Med et digitalt index på 34%, har Midtjylland forbedret sig siden sidste års måling på 23,17%.

4. Digitale brancher
På en (næsten) delt førsteplads ser vi både Bygge og anlæg samt Finansiering og forsikring, med et digitalt index på henholdsvis 38,1% og 37,9% – en markant stigning sammenlignet med 2017.

Hvis du er nysgerrig efter mere, så læs hele Visma Digital Index rapporten 2018 rapporten her eller hop ind i det nye år med Sproom, og sikre dig og din virksomhed en effektiv og nem elektronisk faktureringsproces.